İşlem yapılıyor, lütfen bekleyin...

Hizmette 10+ Yıl ve binlerce müşteri memnuniyeti... | %100 doğru kaynak | %100 memnuniyet | %100 mezuniyet |

Netsorular.com
KREDİLİ SİTEMDE NERELERDEN SORU GELİR? NASIL ÇALIŞMALIYIZ?
Kredili sistemin yeni olmasıyla birlikte öğrenciler bir karamsarlığa düşmüş ve neye nasıl çalışacakları konusunda karar veremez duruma gelmişlerdir. AÖF’si açık açık sadece kendi kitaplarından sorular geleceğini söylemiştir. Bunun kanıtları ise AÖF konu anlatımlı kitaplarının yasaklaması bunun en büyük ipucudur.

Kredili sistemin yeni olmasıyla birlikte öğrenciler bir karamsarlığa düşmüş ve neye nasıl çalışacakları konusunda karar veremez duruma gelmişlerdir. AÖF’si açık açık sadece kendi kitaplarından sorular geleceğini söylemiştir. Bunun kanıtları ise AÖF konu anlatımlı kitaplarının yasaklaması bunun en büyük ipucudur.

Önceki yıllarda öğrenciler AÖF fakültesinden aldığı kitapların yüzünü bile açmadan gerek çıkmış sorular gerekse yardımcı kaynaklar kullanarak derslerden başarılı olabiliyorlardı. Ancak kredili sistemle birlikte alışıla gelmiş yöntemlerin hepsi hükmünü yitirmiştir.

KREDİLİ SİSTEMDE NERELERDEN SORU GELEBİLİR?

Kredili sistemde çoğunlukla AÖF kitaplarından sorular sorulmaktadır. Maddeler halinde sıralamak gerekirse:

1. AÖF kitaplarının konu anlatımlarının sonlarında 10-15 soruluk testlere yakın ya da birebir sorular sorulmaktadır.

2. AÖF kitaplarında bulunan şimdi sıra sizde bölümlerinden bire bir ya da paralel sorular gelmektedir.

3. AÖF kitaplarının sağ ve sol kısımlarında bulunan kısa ve can alıcı tanımlamalar bulunmakta bu tanımlar direk soru olarak sorular gelebilmektedir.

4. AÖF kitaplarında bulunan okuma parçalarından sorular gelebilmektedir.

5. AÖF çıkmış sorulardan paralel ya da birebir sorular gelmektedir. Kredili sistemin yeni olması nedeniyle önceki yıllara nazaran 4-5 soru çıkmakta ancak ilerleyen yıllarda daha fazla soru çıkacaktır.

SINAVLARA NASIL HAZIRLANMALIYIZ?

AÖF okuyan öğrencilerin büyük çoğunluğu çalıştığı için ders çalışmaya zamanı olmadığından derslere gerekli zamanı ayıramamaktadır.

Yukarıda anlatmaya çalıştığımız maddeler uzun gibi görünse de toplamda her ders için 4-5 saat ancak alacaktır. Çünkü maddeler halinde sıraladığımız bölümler kendimizi sınayalım bölümü vizeler için toplamda 40 soru bulunur. Bir öğrencinin 40 soruya göz atması 30 dk geçmez. Şimdi sıra sizde bölümleri de aynı şekilde her ünite için 10-15 maddeden oluşur. Her ders için toplam şimdi sıra sizde bölümleri 40-50 geçmemektedir. Bir öğrencinin şimdi sıra sizde bölümlerine göz atması toplamda 30 dk geçmez. Okuma parçaları ise her ünitenin sonunda 1 tane olmak üzere her ders için toplamda 4 okuma parçası bulunmaktadır ve her sınavda okuma parçalarından genellikle bir soru gelmektedir. Ve 4 okuma parçasına göz atmak bir öğrencinin en fazla 30-35 dk alacaktır.

En son olarak çıkmış sorulular her öğrencinin göz atması gereken bir kaynaktır. Kredili sistemin geçmişinin fazla olmaması nedeniyle sınava ya da finale hazırlanan öğrencilerin sınav ayrımı yapmadan vize, final ve tek ders sınavlarına göz atmaları çok yararlı olacaktır. Çünkü bir öğrenci ne kadar çok çıkmış soruya göz atarsa sınavlarda soru yakalama oranı o kadar artacaktır. Çıkmış soruların İlahiyat, Adalet, Sosyal Hizmetler gibi daha önceki yıllarda kredili sisteme geçen bölümlerde çıkma oranı daha fazla olacaktır. AÖF çıkmış soruların şuanda kesinlikle tek başına yeterli bir kaynak değildir. Tabi tüm bunların yanında birazda şanca ihtiyacınız olacaktır. J çalıştığınız yerlerden soru gelmesi için bu oldukça gerekli olan bir durumdur.

AÖF sınavlarına hazırlanan bir öğrencinin açıklamaya çalıştığımız bölümlere çalışması ya da göz atması durumunda başarısız olma durumu oldukça düşüktür.

Başarılar Dileriz….

Yukarıya Git