AÖF Kredili Sistem ve Not Hesaplama
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi artık tüm bölümlerde kredili sistem uygulamasına geçti. Peki, kredili sistem nasıl uygulanıyor? Kredili sistemde not hesaplaması nasıl oluyor? Kredili sistemde ders geçme notu kaç? Bu sorularınıza sizin için kısa bir özetleme yaptık.
Kredili sistem, öğrencilerin almış olduğu derslere krediler tanımlanan, bu kredilerin katsayıları olan ve sınavlarda taban ve tavan puanlar hariç tutulmak kaydı ile, standart sapma hesaplanan, bu standart sapma ile de geçer notlar harf aralıkları belirlenen bir sistemdir diyebiliriz.
Örgün öğrenimlerin çoğunda, kredi alt sınırı uygulaması olur. Kredi miktarını tamamlayan öğrenci mezun olabilir. Fakat AÖF de böyle bir durum yoktur. Yalnızca standart sapma hesaplaması ve şartlı geçer uygulaması kullanılmaktadır.
Eskiden uygulanan dönemlik sistemde öğrencinin dersten geçebilmesi için 50 puan ve üzeri alması gerekiyordu. Fakat kredili sistemde öğrenciler standart sapmaya göre hesaplanan taban puanlarda 30-35 gibi puan aldıklarında dersten geçebiliyorlar. Tek şart var, genel not ortalamasının 2,00 ve üzerinde olması.
Bu şartı sağlayabilmek için gerekli olan ise, çalışmak. Gerek AÖF Çıkmış Sınav Soruları'na, gerek aöf ders özetlerine gerekse aöf yardımcı kitaplara çalışmak.
Bu sayede girilen sınav sorularının en az 1/3'ünün doğru olarak cevaplanması halinde mezun olabilirsiniz.